Latinica     Ћирилица     English

U petoj projektnoj godini radna grupa, koju je imenovao ministar zdravstva Federacije BiH, nastavlja aktivnosti u oblasti izrade i primjene standardnih operativnih procedura sestrinske prakse u Federaciji BiH.

Prvi sastanak radne grupe je održan 16. novembra u prostorijama Federalnog ministarstva zdravstva, a u narednih deset mjeseci radna grupa ima zadatak da:

-razvije 25 novih sestrinskih standardnih operativnih procedura na temelju preporuka iz prethodnog izvještaja
-izradi algoritme za pojedine procese na temelju razvijenih procedura
-pripremi priručnik koju uključuje sve prethodno izrađene standardne operativne procedure i predstavi ga direktorima i glavnim medicinskim sestrama/tehničarima svih domova zdravlja u Federaciji BiH
-započne proces integracije razvijenih procedura u certifikacijske i akreditacijske standarde

Namjera projekta je da standardne operativne procedure učini dostupnim svim medicinskim sestrama/tehničarima u ustanovama primarne zdravstvene zaštite u Federaciji BiH. Time će se omogućiti ujednačen i standardiziran način pružanja usluga zdravstvene njege, odnosno poboljšati sigurnost, kvalitetu i učinkovitost zdravstvene zaštite u Federaciji BiH.

Radnu grupu čini osam istaknutih stručnjaka (u najvećem broju medicinske sestre/tehničari) koji dolaze iz Federalnog ministarstva zdravstva, Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u Federaciji Bosne i Hercegovine (AKAZ) i odjelâ za kvalitet domova zdravlja Tuzla, Sarajevo, Mostar, Vitez i Živinice .

         
  KATEGORIJE GRANTOVI ARHIVA LINKOVI
ProSes početna Video ProSes grantovi Arhiva novosti UNICEF
Kontakt Publikacije Odobreni grantovi ProSes bilten WHO
Galerija Aplikacije      
         

Copyright@2007- 2018 Fondacija fami. Sva prava zadržana. Sadržaj ovih stranica ne smije se prenositi bez dozvole vlasnika.
pretraži Fondacija fami