претражи Фондација фами
Регулатива и признавање сестринске професије
Latinica     Ћирилицаa     English

Измијењене здравствене потребе становништва, као и неопходност смањења трошкова, ставили су сестринство у средишњи положај здравственог система сваке земље: научна литература указује да су медицинске сестре/техничари, а не љекари, кључне за имплементацију модела будућности здравствене заштите усмјерене ка пацијенту. Стога је од суштинске важности да су сестринске компетенције, организација и пракса такви да могу дати ефикасан допринос здравственом систему земље.

Анализом постојећег стања и кроз радионице за дефинисање визије, одржаним у прољеће 2012. године, идентификован је низ изазова у области сестринства који тренутно негативно утичу на рад сестринске професије а самим тим и на здравствене исходе у БиХ. Када су у питању регулатива и признавање сестринске професије, актери и партнери са виших нивоа из области сестринства идентификовали су слиједеће области за побољшање тренутног стања:

Да би се остварило веће признавање медицинских сестара/техничара као битних ресурса у здравственом систему, те побољшање квалитета и сигурности сестринске његе, ПроСес се фокусира на активности у слиједећих пет области:

         
  КАТЕГОРИЈЕ ГРАНТОВИ АРХИВА ЛИНКОВИ
ПроСес почетна Видео ПроСес грантови Архива новости UNICEF
Контакт Публикације Одобрени грантови ПроСес билтен WHO
Галерија Апликације      
         

Copyright@2007- 2016 Фондација фами. Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе власника.